پرش به محتوای اصلی

جزییات خبر

سرویس سرویس اصلی

گام های اساسی دولت یازدهم برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات

گام های اساسی دولت یازدهم برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات
(سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳) ۱۳:۳۷

دولت یازدهم به منظور ایجاد شبکه ملی اطلاعات ، گام اساسی را برداشته است که در این راستا بر توسعه شبکه های دستگاهی تاکید داریم.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، دکتر محمود واعظی در مراسم امضای تفاهم نامه فی مابین وزارت ارتباطات و وزارت آموزش و پرورش با تقدیر از وزارت آموزش و پرورش در رسیدن به اهداف شبکه ملی اطلاعات  اظهار داشت: شبکه مدارس به عنوان یکی از  زیرمجموعه‌های شبکه ملی اطلاعات مورد بهره برداری قرار می  گیرد.

وی افزود: برای توسعه و تکمیل تولید محتوا، اجزای آموزشی و تهیه ابزارهای محتوا ساز آموزشی مطابق برنامه ها و استاندارد های شبکه ملی مدارس با آموزش و پرورش همکاری خواهیم کرد.

وی با اشاره به افتتاح مرکز داده آموزش و پرورش با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به منظور ارتقای کیفیت مراکز داده آموزش و پرورش و همچنین  اتصال آنها به مراکز تبادل  اطلاعات آموزش EIX) ) و مرکز ملی تبادل اطلاعات حمایت های لازم را از این ارگان خواهیم داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  از تامین خدمات موتور جستجوی فارسی برای استفاده وزارت آموزش و پرورش در شبکه ملی مدارس و دیگر پایگاهها و سامانه های آموزشی و پرورشی خبر داد و گفت: امروز گام بسیار خوبی در جهت هوشمندسازی صحیح مدارس برداشته شد تا بتوانیم شبکه مدارس کشور را در چارچوب شبکه ملی اطلاعات توسعه دهیم.

واعظی همچنین از همکاری با آموزش و پرورش در جهت راه اندازی پست الکترونیکی دانش آموزان و  پرتال مدارس خبر داد و گفت: در این راستا از بخش های مختلف فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کمک خواهیم گرفت تا با توسعه سرویس های کاربردی بتوانیم به کیفیت بخشی فرآیند یادهی و یادگیری کمک کنیم.

وی با بیان این که دانش آموزان این مرز و بوم از استعداد کم نظیری بهره مند هستند، گفت:  توسعه خدمات محتوایی و آموزشی در  حوزه ارتباطات  و فناوری اطلاعات،  توسعه آموزش های الکترونیکی ، توسعه خدمات الکترونیکی قابل ارائه به دانش آموزان و والدین از دیگر برنامه های ما در جهت  کمک به رشد در عرصه  آموزش و پرورش است.

 این گزارش حاکی است، مهندس نصراله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در این مراسم تصریح کرد: به واسطه همکاری‌های صورت گرفته میان وزارت ارتباطات و وزارت آموزش و پرورش موارد متعددی مانند خدمات پست الکترونیکی دانش آموزی، نرم افزارهای مربوط به مدیریت مدارس و مواردی از این دست ارائه خواهد شد که اکنون این طرح‌ها در مرحله آزمایشی قرار دارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر برخی از کشورها با مطالعات عمیق فن‌آوری اطلاعات را در مدارس پایه گذاری می‌کنند و بر همین اساس ما نیز امروز این موضوع را با عنوان مدارس هوشمند مورد بررسی جدی‌تر قرار داده‌ایم و وزارت ارتباطات این آمادگی را دارد که از نظر امکانات مالی، تجربیات و تجهیزات برای دسترسی به این هدف همکاریهای مختلف انجام دهد.

دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات کشور گفت: در شورای عالی فن‌آوری اطلاعات نیز با نظر رییس جمهوری و معاون اول ایشان این بحث مورد توجه قرار گرفته و از سوی دیگر مخابرات و سایر نهادهای ارتباطی اعلام آمادگی کرده‌اند که در این بحث مشارکت داشته باشند.

وی  افزود: حمایت و پشتیبانی از اجرای برنامه های راهبردی هوشمند سازی مدارس  را در جهت  ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت  لازم می دانیم .

بر اساس این گزارش، همچنین در این مراسم، «مرکز داده جدید» وزارت آموزش و پرورش با هدف استقرار نظام جامع رصد، نظارت و ارزیابی در نظام آموزش و پرورش افتتاح شد.

این مرکز با هدف استقرار نظام جامع رصد، نظارت، ارزیابی و تدوین کیفیت در نظام آموزش و پرورش، ارتقای جایگاه آموزش و پرورش از نظر شاخص‌های کمی و کیفی در سطح منطقه و جهان به منظور تحقق اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران، تجهیز مدارس به فناوری اطلاعاتی و ارتباطی و فراهم کردن زمینه استفاده بهینه از آموزش‌های مرتبط با فناوری نو در مدارس ایجاد شده است.

، تحول بنیادین و شیوه‌های ارزشیابی دانش‌آموزان برای شناسایی نقاط قوت و ضعف، پرورش استعدادها و خلاقیت دانش‌آموزان، توسعه فرهنگ، تفکر، تحقیق، خلاقیت، نوآوری و بهره‌گیری از روش‌های یادگیری و یاددهی متنوع و مطلوب و ایجاد تفکر منطقی و منسجم برای تحلیل و بررسی موضوعی و توسعه مشارکت معلمان در فرایند بهسازی و برنامه‌ریزی آموزشی، پژوهشی، تربیتی و فرهنگی از اهداف ایجاد این مرکز است.

همچنین تفاهم نامه همکاری فی مابین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت آموش و پرورش به منظور استفاده از ظرفیت های فناوری اطلاعات و ارتباطت برای ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت در حوزهآموزش و پرورش بسته شد.

براساس این تفاهم نامه، ارتقا ظرفیت و مهارت فرهنگیان با کربرد فاوا، گسترش خدمات و محتوای آموزشی در فضای مجازی برای استفاده جامعه آموزش و پرورش ، ارتقا مهارت های دانش آموزان در کاربرد  فاوا  ، توسعه فنی  و ارتقای کیفیت خدمات مرکز داده اصلی ، توسعه سرویس هاس کاربردی  در دستور کار دو وزارتخانه قرار می گیرد.

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید